دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 566451
تعداد نوشته ها : 612
تعداد نظرات : 10

Rss
طراح قالب
وحيد اسدي

سقاخانه نوروزخان
اين سقاخانه در خيابان پانزده خرداد شرقي، جنب بازار آهنگران واقع شده و در گذشته نه چندان دور از معروف ترين سقاخانه هاي تهران به شمار مي رفت. سرتاسر گذر اين سقاخانه طاق بندي شده بود و شمايل بزرگان ديني و مذهبي، علم، بيرق و علامت سياه را به آن مي آويختند. زورخانه اي به همين نام در كنار اين سقاخانه وجود داشت كه از زورخانه هاي معروف و نامي شهر به شمار مي رفت.

اين تپه باستاني در روستاي ينگي امام و محوطه‌اي به همين نام كه شامل كاروانسرا و امامزاده است قرار دارد.

 پناهگاه و قله كلك چال

پناهگاه كلك چال در ارتفاع 600/2 متري از سطح دريا قرار دارد و ارتفاع قله آن 350/3 متر است . اين پناهگاه داراي سه مسير به نام هاي جمشيديه ، گلاب دره ، باغ افشار ، و دره و زياد است . زمان صعود در تابستان از هر يك از اين سه مسير در حدود 5/2 ساعت است . اين پناهگاه داراي تاسيسات و تجهيزات آب و برق است و اين امكانات زير نظر وزارت آموزش و پرورش اداره مي شود و بيشتر در اختيار دانش آموزان مدرسه ها قرار مي گيرد در مسير پناهگاه و در خود آن قهوه خانه هايي وجود دارد .

 پارك جنگلي چيتگر

450/1 هكتار زمين پر درخت و وجود يك بيست ويژه دوچرخه سواري از شمال به زمين هاي چيتگر از جنوب به بزرگراه كرج ، از غرب به پيكان شهر و از شرق به منطقه خرگوش دره محدود مي شود . پارك چيتگر از بزرگترين پارك هاي جنگلي استان است كه در بيشتر فصل هاي سال از آن استفاده مي شود . 

بقعه شيخ عبداله طرشت

اين بقعه با آجرهاي بزرگ و محكم ساخته شده است و تاريخ احداث آن را به ابتداي عصر صفوي و دوران شاه طهماسب اول نسبت مي دهند اين بقعه در منطقه دو قرار دارد .

پارك جنگلي لويزان
اين پارك با وسعتي معادل 100/1 هكتار كه بيشتر كاربرد تفريحي است . از شمال به قوچك ، از جنوب به شمس آباد ، از غرب به ده لويزان و از شرق به پادگان خاتم الانبياء محدود مي شود . پارك لويزان نيز است گردشگاه هاي بزرگ استان ، به ويژه شهر تهران است .

سنگ بناي اين ساختمان به فرمان اميركبير در شمال ارگ سلطنتي نهاد شد نقشه آن كار ميرزا رضاي مهندس است كه در زمان عباس ميرزا وليعهد فتحليشاه براي تحصيل به انگليس رفته بود . چهار طرف حياط مدرسه را پنجاه اتاق احاطه كرده و در برابر آنها ايواني گسترده است .نخستين در ورودي مدرسه به سوي خيابان ارگ بود و در كنوني كه در خيابان ناصرخسرو است بعدها ساخته شد .

اين كاخ شامل مجموعه كاخهايي است كه در اطراف باغي به نام گلستان قرار گرفته اند . مجموعه كاخهاي ضلع شمالي باغ گلستان شمال تالار ، موزه ، سر سراي ورودي ، تالار آيينه ، تالار برليان ، تالار بلور و تالار عاج است كه تالار بلور پيش از ديگر قسمتهاي كاخ احداث شد . تخت طاووس از آثار مشهور ارگ سلطنتي تهران است و معروف است كه نادر شاه در سال 1739 آن را از هند به غنيمت آورد . در زمان شاه عباس صفوي چهار باغ و عمارت ايواني ساوه و چنارستاني در محل كنون كاخ گلستان و اطراف آن احداث شد تا اين كه كريم خان زند در همين ناحيه اقدام به پي ريزي ساختمان ارگ و حصار و برجهاي آن كرد .

تپه ميل
آدرس: ۱۲ كيلومتري جنوب شرقي شهر ري
در حدود ۱۲ كيلومتري جنوب شرقي شهرري به سوي ورامين بر بلنداي تپه‌اي وسيع در روستاي قلعه‌نو بقاياي كاخ يا آتشكده‌اي واقع است كه به تپه ميل مشهور گرديده و آن به سبب دو پايه بزرگ بنا مي‌باشد كه از دور شبيه به ميل است. جهت بنا به صورت شرقي و غربي است. در جبهه شرقي ايواني با چهار ستون مدور بوده كه در حال حاضر پايه‌هاي دو ستون آن برجاست. بيشتر قسمتهاي غربي بنا از ميان رفته، در قسمت زيرين مجموعه يك راهروي كم عرض وجود دارد كه سراسر طول بنا را طي مي‌كند. بقاياي معماري تپه معماري ميل داراي ساختاري، تشكل از گل، خشت، لاشه سنگ، گچ و از نظر قدمت متعلق به دوره ساسانيان (حدود ۱۸۰۰ سال پيش) است و به آتشكده بهرام گور نيز معروف است.

احداث قصر فيروزه در سال۱۳۲۰ ق‌، در دهكده فرح آباد، واقع در حومه شرقي تهران، آغاز شد و درسال ۱۳۲۲ به پايان رسيد.
    فرح آباد دهكده بيآب و خشكي بود كه بر بلندي آن به دستور مظفرالدين شاه كاخي بنا كردند. كاخ به شكل نيم دايره است و چند رديف ايوان‌هاي روباز دورادور ساختمان را فرا گرفته است‌.
    بناي كاخ براساس مدل كاخ تروكادرو پاريس ساخته شده‌ كه هر طبقه داراي يك اتاق مركزي و چند اتاق عجيب و غريب است‌.
    باغ و كاخ در اصل از سه محوطه مختلف تشكيل شده است‌. محوطه اول محل سكونت مستخدمان قصر و يك اصطبل آجري‌، محوطه دوم باغ كوچك و محوطه سوم نيز باغ و استخر بسيار بزرگي بوده است‌.
    باغ بدون توجه به صنعت قرينه سازي طراحي شده و نيمه شرقي آن بيش‌تر مورد توجه واقع شده است‌. معماري كاخ كاملاً اروپايي است‌.
    در زمان محمد علي شاه توجه زيادي به قصر نشد و به همين خاطر در دوره او قصر از رونق افتاد. در دوره سلطنت احمد شاه قصر رونق گذشته خود را بازيافت و عمارت اندروني به آن اضافه شد.
    بعد از قاجاريه‌ رضا شاه اهميتي به كاخ نداد. اما در دوره محمد رضا شاه در كاخ تعميرات اساسي صورت گرفت و به قصر فيروزه معروف شد. سپس در محوطه سرسبز منطقه نيز خانه‌هاي ويلايي اعيان و اشراف ساخته شد.
    بعد از انقلاب اسلامي‌، با تصرف منطقه از سوي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي‌، آن منطقه به صورت نظامي در آمده است‌. اما كاخ با گنبد فيروزه‌اي آن هم چنان پا برجا است‌.

X