دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 566450
تعداد نوشته ها : 612
تعداد نظرات : 10

Rss
طراح قالب
وحيد اسدي

درياچه ولشت چالوس


در كيلومتر 25 جاده چالوس- كرج، شهر مرزن آباد واقع گرديده است. در بخشهاي شرقي و غربي مرزن آباد، دو منطقه ييلاقي به نامهاي كجور و كلاردشت واقع شده اند كه داراي چشم اندازهاي طبيعي و فرهنگي ديدني و جذابي هستند. كلاردشت در بخش غربي و 12 كيلومتري مرزن آباد در يك خط مستقيم واقع شده است. نام اين منطقه در منابع تاريخي و جغرافيائي قديم با نامهاي كلار و كلارآباد آمده است. كلاردشت در موقعيت جغرافيايي 36 درجه و 29 دقيقه عرض شمالي و 51 درجه و 6 دقيقه طول شرقي و در دامنه هاي شمالي سلسله جبال البرز قرار دارد. در بخش جنوب غربي اين منطقه كوه معروف و نسبتا مرتفع علم كوه واقع شده است. آب و هواي منطقه سرد كوهستاني مي باشد.

رودخانه ها و چشمه هاي زيادي در آن جاري هستند كه مهمترين آنها رودخانه سرد آبرود است. اين رودخانه از كوههاي غرب كلاردشت سرچشمه مي گيرد و پس از مشروب كردن بخشي از اراضي كلاردشت در منطقه غرب چالوس به درياي خزر مي ريزد. از جاذبه هاي ديگر كلاردشت در ياچه هاي كوچك و بزرگ آن است كه بر جاذبه هاي طبيعي آن مي افزايد .



درياچه ولشت يكي از 10 درياچه آب شيرين كشور محسوب مي شود كه در اين منطقه واقع شده و محيط زيست مناسبي را براي پرندگان و آبزيان فراهم نموده است. گونه هاي گياهي و جانوري كلاردشت نيز از ديگر ويژگي هاي آن هستند .
مجموعه ويژگي هاي طبيعي كلاردشت شرايطي را فراهم نموده كه از ديرباز اين منطقه مورد توجه انسان و سكونت وي قرار گرفته است. امروزه شواهد فراوان برجاي در زمينه هاي باستان شناسي ،مردم شناسي ،صنايع دستي و هنرهاي سنتي حكايت از غناي فرهنگي اين منطقه دارد .
درياچه كوهستاني ولشت در جنوب غربي شهر چالوس و در شمال شرقي كلاردشت و در ارتفاع يك هزار متري از سطح درياچه خزر قرار دارد.



مسير دسترسي به آن از شهر چالوس و از طريق كندوان و محور ارتباطي چالوس به تهران آغاز و پس از طي بيست و سه كيلومتر و بعد از پل كجور و گذر از سربالايي ها و پيچ هاي جنگل تا كنار درياچه ادامه مي يابد. درياچه ولشت به دليل چشم انداز سبز و طبيعت منحصر به فرد آن از جمله ديدني ترين ميراث طبيعي كشور محسوب مي شود كه اين امر هر ساله بسياري از گردشگران را براي بازديد از اين منطقه جلب مي كند. حضور گردشگران بدون نظارت طي سال هاي گذشته طبيعت اين منطقه آسيب پذير و اكوسيستم طبيعي آن را دگرگون كرده است.
درياچه ولشت داراي اكسيژن و دماي متفاوتي با ساير نقاط كلاردشت است و ورود آلاينده هاي محيطي حيات انواع آبزيان چون ماهي سفيد، اردك ماهي، شاه كولي و حتي جلبك ها و پلانگتون ها را در معرض تهديد قرار مي دهد. 

حمام وزيري:
اين بنا در مر كز شهر ساري و در مجاورت خانه كلبادي قرار دارد و از لحاظ  نوع معماري، مصالح و ويژگيهاي ساختماني از ابنيه ديدني و مشهور مازندران به شمار مي رود . اين بنا متعلق به دوران قاجاريه است.

خانه قديمي كلبادي:
اين مكان زيبا و قديمي در مركز شهر ساري و در مجاورت ميدان اصلي واقع شده است و در حال حاضر به عنوان اداره ميراث فرهنگي مورد بهره برداري قرار گرفته وقدمت آن حدوداً به 200 سال قبل باز مي گردد، ويژگيها و اجزاي معماري آن نظير اتاق ها حجره ها شاه نشين حمام، ا صطبل، حياط  و هنر بكار رفته بر روي پنجره ها وارسي ها و تزئين آنها با شيشه هاي رنگي در نوع خود بي نظير است.

اين امام زاده از نوادگان موسي بن جعفر (ع) مي باشد كه در ۱۵ كيلومتري شهرستان بهشهر واقع شده است. اين بنا چندين بار تعمير و بازسازي شده است. در مجاورت آستانه در زميني به مساحت ۳۸۱۶ متر مربع زائرسرا احداث شده كه ۲۰ باب اتاق آن تكميل و بالغ بر ۲۰ واحد ديگر نيمه كاره باقي مانده است و فعلاً زائران حضرت رضا (ع) در آن جا بيتوته مي‌كنند.

در شرق شهر ساري و در محله آزاد گله واقع است. اين بقعه جزء فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است. علاوه بر امام زاده عباس، سه تن ديگر از امام زادگان به نام عبدالله (ع)، محمد (ع) و باقر(ع) نيز در اين محل مدفون مي باشند. بقعه در باغ مصفائي واقع شده، داراي چهل باب اتاق، زائرسرا، آب، برق، تلفن، سرويس بهداشتي و امكانات رفاهي است.

بقعه اين امامزاده  در فاصله سه كيلومتري شهرستان بهشهر و در مجاورت گورستان عمومي شهر، روستاي سارو واقع شده است. قدمت بنا مربوط به قرن نهم هجري بوده كه داراي گنبد مخروطي شكل است. بنا به مرور زمان به علت خرابي چندين بار توسط خيرين بازسازي شده است. كل زمين امام زاده دو هكتار و مساحت زير بناي آن ۲۰۴ متر مربع است كه داراي ضريح چوبي مي با شد.

در محوطه امام زاده يحيي و در مركز شهر ساري واقع است. بقعه آن مخروطي و از لحاظ ساختماني، تزئينات، كاشي كاري، صندوق و در نفيس چوبي از مهم ترين بناهاي تاريخي ساري است.

واقع در مركز شهر ساري كه از نظر داشتن درهاي متعدد و صندوق چوبي نفيس حائز اهميت هنري و تاريخي است. ساختمان بقعه ذيل شماره ۲۱۲درآثار ملي ثبت شده است. اين بقعه مدفن امام زاده يحيي (پر آوازه به فرزند امام موسي كاظم(ع)) است كه به اتفاق برادرش سيد حسن و خواهرش سيده سكينه در اين محل مدفون مي باشند.

در ۱۲ كيلومتري جنوب شهر ساري و در منطقه‌اي سر سبز كه داراي منظره‌هاي طبيعي بسيار زيبايي است واقع شده است. تكيه داراي امكانات رفاهي متعدد از جمله ۱۳۰ باب زائر سرا، آب، برق، تلفن، نانوائي و سرويس بهداشتي مجهز مي باشد. درآمد ساليانه آن درحدود هفتصد ميليون ريال است. طرح توسعه بنا با صرف يك ميليارد ريال در دست اقدام مي باشد.

در فاصله ۲۲ كيلومتري شهرستان بابل در بخش بند پي شرقي در روستاي امام زاده عباس واقع است. اين امام زاده مورد احترام خاص مردم منطقه است و داراي امكانات رفاهي از قبيل زائرسرا، برق، آب، تلفن و سرويس بهداشتي مي باشد.

X