دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 566453
تعداد نوشته ها : 612
تعداد نظرات : 10

Rss
طراح قالب
وحيد اسدي

سر در مدرسه غياثيه ( پامنار ) :  سر در و مناره هاي مدرسه غياثيه در نزديك ميدان كهنه شهر قم ، تنها بخش بازمانده از مدرسه اي بزرگ در قرن هشتم هجري قمري است كه نام آن به همين شكل در كتاب ها  و اسناد دوره صفوي و قاجار به تكرار ديده مي شودتنها كتيبه باقي مانده بر فراز منار جنوبي  از كاشي متعلق به دوره تيموري است

كاروانسراي حوض سلطان (رباط حوض سلطان: (كاروانسراي حوض سلطان ، بنايي است آجري كه در جاده قم- تهران بر روي پايه اي سنگي در كنار يك كاروانسراي دوره صفويه در دشت هاي جنوبي كوه مره بنا شده است . اين كاروانسرا در دورة ‌ناصرالدين شاه قاجار احداث شد

كاروانسراي قلعه سنگي : اينكاروانسرا در كيلومتر 35جاده ري- قم ساخته شده و تا سال 1883 ميلادي مورد استفاده بود و به همين دليل سالم تر باقي مانده است . با توجه به كشف چند سكه مغولي از سدههاي 7 و 8 ه. ق ، ‌احتمال مي رود باني اين كاروانسرا غازان خان(694هـ. ق) باشد وحتي تاريخ ساخت كاروانسرا مقدم بر حكومت پادشاه مغول باشد ، ‌در اين صورت بايد قدمت آن را به اواخر دوران سلجوقي نسبت داد . كاروانسرا ديواري به ضخامت دو تا سه متردارد و برج هاي متعددي آن را حمايت مي كند.

امامزاده سلطان محمد شريف : امامزاده سلطان محمد شريف سمت دروازه قلعه در محله‌اي كه بنام اوست ‌مدفون است. وي از اولاد حضرت سيد الساجدين امام ‌زين ‌العابدين‌ (ع‌) است و نسب شريف او از اين قرار مي‌باشد: سلطان محمد شريف‌بن علي بن محمد بن حمزه بن احمد بن محمد بن اسماعيل بن محمد بن عبدالله الباهر بن امام زين‌ العابدين و عبدالله باهر با حضرت باقر(ع) از يك مادر بودند كه فاطمه ‌دختر حضرت مجتبي(ع) باشد و او را باهر گويند به جهت نيكويي صورت او و كنيه‌ سلطان محمد شريف ابوالفضل مي‌باشد و پدرش و دو جد او كه يكي حمزه بن ‌احمد و ديگري محمد بن حمزه باشد.

امامزاده سيد علي : در حاشيه شرقى شهر قم گنبد و بارگاهى واقع شده كه منسوب به يكى از نوادگان قمربنى هاشم (ع) است. بنا به تحقيق يكى از نويسندگان ، سلسله نسب ايشان چنين است: "على فرزند ابراهيم فرزند ابوجعفر حسن فرزند عبيدالله فرزند حضرت ابوالفضل العباس (ع)". امامزاده سيد على از سخاوتمندان بنى هاشم بود و به جلالت قدر و عظمت منزلت شهرت داشت. اين بنا داراي بقعه ، گنبد ، رواق ، ايوان ، صحن ، آب انبار و الحاقات ديگر است .

 



روستاي شهيد پرور نويس در استان قم
روستاي شهيد پرور نويس از روستا هاي قديمي و كهن شهرستان قم بوده و عوامل متعددي چون منابع آب و خاك هاي مرغوب و حاصلخيز و اقليم مناسب و امنيت و بافت مذهبي در پيدايش و شكل گيري آن تاثير بسزائي داشته است .
مذهب مردم شيعه ي اثنا عشري است و از نظر فرهنگ مذهبي مشابه مردم قم مي باشند .
از بزرگان مذهبي معروف نويس مي توان به مرحوم آيه ا... نويسي ، مرحوم آيه ا... شيخ حسين رجبي نويسي اشاره نمود .
اين روستا در دوران دفاع مقدس ۵۰ شهيد و تعداد زيادي مجروح و جانباز و آزاده تقديم انقلاب اسلامي نموده است .

X